Bio en de bioscopen

Bio en de Bioscopen

Collectefilms

Stichting Bio is in 1927 het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche en dankt daaraan zijn naam. De warme band met de filmtheaters bestaat nog steeds. Al meer dan 90 jaar worden onze collectefilms in de Nederlandse bioscopen vertoond; elke commercial is minimaal 3 weken te zien. Het Bio Vakantieoord krijgt daarbij volop steun van Jean Mineur Mediavision, de Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Cinefox.

Al vrij snel na de oprichting schaarde de hele Nederlandse bioscoop- en filmwereld zich achter dit initiatief waardoor de collectes nationaal konden worden gehouden. Vooral dankzij de wervende films in het voorprogramma van de bioscopen, die gratis door de exploitanten werden vertoond, verwierf Bio-Vacantieoord snel landelijke bekendheid.

Bekijk de recente commercials

op Vimeo

Alle historische collectefilms

op Vimeo