Open dag Bio Vakantieoord

OPEN DAG 2019

Bio Vakantieoord viert haar 92ste verjaardag met Open Dag

Op donderdag 21 maart opent Bio zijn deuren voor belangstellenden. Het Arnhemse vakantiepark voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind viert deze dag zijn 92ste verjaardag en houdt een Open Dag. Iedereen is dan van harte welkom het park te bezichtigen.

Medewerkers en vrijwilligers staan deze dag klaar geïnteresseerden rond te leiden op het 20 ha grote park in de bossen van Arnhem. De vakantiebungalows met hulpmiddelen zijn te bezichtigen, er is een demonstratie van de snoezelruimte en men kan een kijkje nemen in het aangepaste zwembad.  In de manege zijn er therapeutische paardrijlessen bij te wonen en er is de mogelijkheid een ritje maken in een menwagen. De rijke historie van Bio wordt duidelijk in de bioscoop op het terrein. Hier worden filmpjes vertoond die al dateren van de dertiger jaren. Verder laat Bio zien wat RaceRunners zijn en hoe het speciale bootcampcircuit in het BioBos eruit ziet.

Zowel ouders - of zij die werken - met gehandicapte kinderen,  als bedrijven die zich oriënteren op maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn van harte welkom Bio te ontdekken.

Sinds de oprichting in 1927 door de toenmalige Nederlandse bioscoopbond heeft Bio hart voor kinderen die met beperkingen door het leven moeten gaan. Bio startte zijn missie met het helpen aansterken van ‘bleekneusjes’ uit de grote steden. Daarna zette het zich in voor de revalidatie van jonge poliopatiënten. Vanaf eind jaren negentig biedt Bio vakanties en ontspanning aan een nieuwe doelgroep: gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Jaarlijks komen er 1750 gezinnen vanuit heel Nederland op vakantie.

Het Bio Vakantieoord is een goede doelen-organisatie. Het heeft een cbf-keurmerk en een ANBI-status.

Open Dag Bio Vakantieoord
donderdag 21 maart 11.00 – 16.00 uur
Wekeromseweg 8, Arnhem

026-4838201


IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09