Pers


Feestelijk diploma rijden bij Manege in 't BioBos

Proevendag 2016-82.jpgvrijdag 18 mei 2018 15:06

Bij de Manege in ’t BioBos, het Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten, vindt morgen, zaterdag 19 mei, de jaarlijkse Proevendag plaats.  Een feestelijke dag waarbij 46 jonge en volwassen ruiters met een beperking verkleed, en op zelfgekozen muziek, laten zien welke vorderingen zij maakten bij hun paardrijlessen. Een jury, onder leiding van Albertine Jansen die jarenlang als instructrice werkte bij de manege,  beoordeelt de ruiters op hun prestatie. Alle ruiters ontvangen een diploma en een medaille.

De ruiters worden tijdens hun ‘proef’ begeleid door alle instructeurs van de manege met hulp van 20 vrijwilligers. Er zijn ruiters die volledig zelfstandig een stap-draf-galop proef maken maar ook ruiters die tijdens het paardrijden ondersteund worden door drie medewerkers. De manege verwacht een bezoekersaantal van 150 man op deze feestelijke dag, veelal familie en vrienden van de ruiters. 

Publiek is van harte uitgenodigd om de Proevendag bij te wonen, de ruiters aan te moedigen en de manege op het vakantiepark te ontdekken. Om 9.30 uur zullen de eerste proeven worden gereden en de laatste om 15.00 uur. De prijsuitreikingen vinden plaats om 12.30 en om 15.15 uur.

De Manege in 't BioBos op het Bio Vakantieoord in Arnhem biedt kinderen en volwassenen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Dankzij speciaal opgeleide instructeurs en vele hulpmiddelen is het ook voor ernstig gehandicapten mogelijk de ontspannende en therapeutische werking van het paardrijden te ervaren. Op speelse wijze worden tal van aspecten van lichamelijk, verstandelijk of sociaal functioneren bij de ruiters bevorderd en kan de eigenwaarde sterk worden verbeterd. Ook gasten van het Bio Vakantieoord kunnen tijdens hun vakantie gebruik maken van de mogelijkheid om paard te rijden. 

Proevendag Manege in ’t BioBos
zaterdag 19 mei 2018 - van 9.00 – 15.30 uur - Wekeromseweg 8, Arnhem
www.ncpg.nl

« Terug

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09