Pers


Sonsbeek Open 2018 golft € 35.850 bij elkaar voor het Bio Vakantieoord

IMG_0546.JPGzaterdag 08 september 2018 00:11

Het Bio Vakantieoord is blij met de gift van het golftoernooi Ekris Sonsbeek Open 2018. Hiermee kan het Arnhemse vakantiepark voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een grote wens in vervulling laten gaan: het aanleggen van een natuurlijk en zintuiglijk ‘belevingspad’ in het BioBos voor kinderen in een rolstoel.

De organisator van het Sonsbeek Open, JCI Arnhem een netwerkorganisatie voor ondernemers, koos dit jaar twee goede doelen: het Bio Vakantieoord en ‘Let’s Meet’ - onderdeel van de jeugdzorgorganisatie Lindenhout. Let’s Meet organiseert jaarlijks een aantal bijeenkomsten waarbij pleegkinderen elkaar kunnen ontmoeten en persoonlijke ervaringen kunnen uitwisselen. JCI nam het initiatief om de twee organisaties, die zich beide inzetten voor kind en gezin, met elkaar in verbinding te brengen. 

Sonsbeek Open maakt het financieel mogelijk om de eerstvolgende Let’s Meet-dag op 6 oktober op grootse wijze te organiseren op het Bio Vakantieoord. Arjen Stremmelaar, voorzitter: “Dit vakantiepark, in de bossen bij Arnhem, biedt veel ruimte en tal van faciliteiten om te spelen en ontspannen. Een prachtige locatie voor een Let’s Meet-dag.  Het wordt een onvergetelijk event met een gevarieerd programma voor ruim 100 pleegkinderen. Van paardrijden tot boksen en van muziek maken tot een graffiti kunstwerk spuiten. Aan iedereen is gedacht. Een dag waarop pleegkinderen spelenderwijs onderling nieuwe contacten kunnen leggen.”

Frans Wientjes, directeur van Stichting Bio, is enorm blij met de giften vanuit Sonsbeek Open: “Hiermee kunnen we een grote wens in vervulling laten gaan: de aanleg van een zintuiglijk belevingspad in ons BioBos. Dit pad zal erop gericht zijn om kinderen vanuit hun rolstoel, met al hun zintuigen, de natuur te laten ervaren. Hoe ruikt kamperfoelie? Hoe smaakt munt? En hoe voelt het om over keien te rollen, door de modder of over een houten bruggetje over het water? En hoe ziet een meikever er eigenlijk uit?  Het pad is een zeer welkome aanvulling op de andere spelmaterialen in het bos, de picknickbult en het muzieklaantje met instrumenten gemaakt van natuurlijke materialen.” Voor het ontwerp en de ontwikkeling van het belevingspad zal de stichting studenten van een opleiding tuin- en landschapsarchitectuur uit de regio vragen. Wientjes verheugt zich op de Let’s Meet-bijeenkomst op het Bio Vakantieoord: “We maken er voor alle kinderen een topdag van!”

NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) heeft met haar speciale plusregeling € 7.500 bijgedragen aan de opbrengst . Maartje Terwindt van NSGK: “Het is heel belangrijk dat kinderen met een handicap in alle opzichten mee kunnen doen en wij zien dat het Bio Vakantioord deze wens een stap dichterbij brengt”.

Frans Gazendam van Brasserie De Boerderijsloot de dag af met een spontane veiling voor het Bio Vakantieoord.  Deze bracht nog eens € 7.200,- euro op voor Bio. De bieder ontvangt een diner voor 100 man in zijn restaurant in het Park Sonsbeek.

« Terug

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09