Examen doen op het Bio Vakantieoord

Nimeto Bio Vakantieoord-Adri Pols -03.jpgdonderdag 05 juli 2018

Video- Zestien studenten van de schildervakschool Nimeto Utrecht knapten twee aangepaste vakantiewoningen op. Een week lang verbleven zij intern bij Bio.

Zestien studenten van schildervakschool Nimeto Utrecht knapten het Paviljoen 3 (bungalows Woody Woodpecker en Bugs Bunny) op het Bio Vakantieoord tot in de puntjes op. Een week lang verbleven zij samen met hun docenten intern in ons vakantiepark. Het renoveren en schilderen van de bungalows was voor hen een examenopdracht.

Annemarijn, student Nimeto, vindt het bijzonder dat haar examenopdracht niet in een klaslokaal wordt afgenomen: “Het is heel speciaal om met ons werk bij te dragen aan een goed doel. Echt tof om te weten dat hier straks weer gezinnen met een gehandicapt kind kunnen genieten in een fris geschilderde vakantiewoning.”

Docent Marcel: “Natuurlijk gaat het om het resultaat. Ze schilderen de plafonds, de deuren en de kozijnen. Maar ik word er ook erg gelukkig van dat de studenten niet alleen gericht zijn op hun werk. Doordat zij hier een week intern verblijven, maken zij ook kennis met het leven van gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Zij zien de doelstellingen van het Bio Vakantieoord, een plek die zij nog niet kenden. En ze vinden dat geweldig. De menselijke aspecten die aan de orde komen, vind ik een belangrijke bijkomstigheid in deze examenweek”.

Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord is enorm dankbaar voor de geklaarde klus en de samenwerking: “Wij zijn erg geholpen met dit werk, vakwerk. Wij beschikken niet over de middelen beschikken de om de mankracht te betalen. Nu hebben we alleen de materiaalkosten. Dat helpt enorm. Bovendien is het leuk om actieve jongeren op ons park te hebben die kennis maken met een wereld waar zij niet snel mee in aanraking komen.

De leerlingen sloten de opknapklus af met een gezellige barbecue op het park en horen binnenkort of zij slagen voor hun jaar of overstappen naar een volgend niveau.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09