Meervoudig gehandicapte Charo & Djavi door modder voor Bio

42379419_701694210197788_3635232943212855296_o.jpgmaandag 24 september 2018

Charo (13) en Djavi (11) gingen samen met hun ouders door de modder bij de 3 km obstacle run van Mud Masters in Biddinghuizen. Zo vraagt het gezin aandacht voor het Bio Vakantieoord, het vakantiepark in Arnhem voor gezinnen met meervoudig gehandicapte kinderen.

De mud run ging super en de broer en zus kregen veel aandacht, ook van Omroep Flevoland. Het Jeugdjournaal besteedt op 24 september om 19.00 uur aandacht aan het team.

Energie door sporten in de buitenlucht
Moeder Cisca van Sloten doet vaker met haar kinderen mee aan spectaculaire buitensport-evenementen, zoals triatlons en air runs. “Sporten in de buitenlucht geeft mij en mijn kinderen veel energie en we worden er blij van. Ik wil andere ouders met gehandicapte kinderen laten zien dat er zo veel mogelijk is om actief bezig te zijn met je kind. Je stapt zelf even uit je dagelijkse zorgen en je kinderen laat je nieuwe uitdagingen aangaan. Hun wereld wordt daarmee groter. Bovendien zijn ze lekker in de buitenlucht en maken verschillende situaties mee die ook bijdragen aan hun sociale ontwikkeling. Door in mogelijkheden te denken hebben we al heel wat grenzen verlegd.”

Actief bezig zijn op het Bio Vakantieoord
Het gezin ervaart dit ook bij het Bio Vakantieoord waar het al vaker de vakantie doorbracht. “Bio staat ook voor actief bezig zijn met je kind. Alles is er aangepast en ingericht voor kinderen met een handicap. Dat maakt het verblijf comfortabel. We kunnen er zwemmen, paardrijden en het speciale bootcampparcours in het bos volgen. En ’s avonds gaan we er naar de bioscoop. Een heel goed doel. Wij realiseren ons dat dit voor veel gezinnen de enige plek is waar zij op leuke en actieve wijze kunnen ontspannen, alles is er gewoon,” aldus Cisca van Sloten.

Voorzichtig en met veel hulp
Charo en Djavi hebben het CDG-Syndroom, type 1c. Een zeldzame stofwisselingsziekte die in Nederland bij 5 patiënten bekend is. Beide kinderen zitten momenteel goed in hun energie aldus hun moeder: “Ze verheugen zich erop door de modder te kruipen en natuurlijk op het applaus. Het blijft altijd spannend of het goed gaat en we zijn heel voorzichtig. Gelukkig hebben we hulp van de 15 medewerkers van Bio die later op de dag de 18 km run lopen. Het wordt een topdag!”

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09