Recreatieruimte Baloe op Bio Vakantieoord feestelijk heropend

IMG_5261.jpegmaandag 11 februari 2019

VIDEO - Soroptimisten Arnhem en Vice Versa Gelderland ontwikkelen nieuwe speelruimte Bio.

De Gelderse vrouwenclubs kozen in 2018 het Bio Vakantieoord als hun goede doel. Zij startten vorig jaar met het ontwerpen en ontwikkelen van een speels en kunstzinnig plan voor een recreatieruimte voor gehandicapte kinderen en hun broertjes en zusjes. Op vrijdag 8 februari jl. werd 'Baloe' feestelijk heropend en het resultaat mag er zijn! Architect en lid van de Soroptimistclub Arnhem, Maartje Kaper, ontwierp het plan. De filmklassieker Jungle Book werd het uitgangspunt voor het ontwerp. 

De ruimte werd onder andere opnieuw gestoffeerd en van nieuwe spelmaterialen voorzien. Op kunstzinnige wijze zijn er gordijnen ontworpen en er is zelfs een tillift geplaatst zodat kinderen vanuit hun rolstoel - al bananen plukkend (!) - in de ballenbak kunnen rollen. Diverse organisaties in Gelderland hielpen zowel fysiek als in het schenken van materialen in natura mee. Daarnaast is er door velen geld ingezameld en geschonken om dit project mogelijk te maken. 

Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord, spreekt zijn grote dank uit en roemt de mooie samenwerking van diverse serviceclubs en bedrijven in Gelderland. "In de afgelopen vijf jaar is het aantal vakantiegasten bij Bio gestegen van 750 naar 1750 gezinnen per jaar. Een nieuwe, moderne en fantasierijke speelruimte was zeer gewenst. Nu kunnen onze jonge gasten er fijn spelen! Wij zijn hier enorm blij mee!

>> Zie ook dit eerdere artikel en beeldverslag

Met dank aan o.a.:

Soroptimistenclub Arnhem
Vice Versa Gelderland
Tapijtenzo
Rentmeester Dullerts Stichting
Rotary Oosterbeek Kabeljauw
Multimate Renkum
Kiwani's
Gordijnenhal Malle Marietje
I
nternationale Vrouwengroep Renkum

De Kiwani's:

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09