Nieuwe liften voor de Manege in ’t BioBos

Bio 2018 (144 van 204).jpgzaterdag 20 april 2019

Na 20 jaar intensief gebruik werden de liften vervangen dankzij hulp van sponsoren.

Het merendeel van de ruiters bij de Manege in ’t BioBos maakt gebruik van een hefplateaulift en een tillift om op het paard plaats te nemen. Stichting NCPG (Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten) is enorm blij dat beide liften, na 20 jaar intensief gebruik, onlangs vervangen konden worden dankzij meerdere sponsoren.

Met de heftplateaulift kunnen de ruiters met hun rolstoel op het plateau naar boven.  De lift kunnen zij zelf besturen. Vanaf het plateau zorgt de tillift ervoor dat zij op het paard kunnen gaan zitten. Deze handeling wordt begeleid door onze deskundige instructeurs. 

De aanschaf van deze apparatuur werd mede mogelijk gemaakt door giften van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind),  het Fonds Gehandicaptensport, het Rabobank Stimuleringsfonds en de DVB Foundation.

Tijdens de ‘Proevendag’ op zaterdag 13 april kwam Nicole Franssen van NSGK de liften bezichtigen en reikte een cheque uit van € 5.000,- aan Johan Lokhorst, voorzitter van het bestuur van Stichting Bio en Stichting NCPG.

Lokhorst dankt alle sponsoren voor hun giften: “We zijn hier bijzonder blij mee. De liften zijn noodzakelijk voor onze speciale ruiters en met deze  prachtige nieuwe exemplaren kunnen we weer jaren vooruit."

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09