Bio Vakantieoord verheugd met nieuwe ambassadeur: Niels de Langen

niels-de-lange-noc-800x500.jpg

foto: NOC-NSF

vrijdag 11 oktober 2019

Niels de Langen is benoemd als nieuwe ambassadeur van Bio Vakantieoord. Wij zijn hier zeer blij mee. Niels weet als geen ander wat het is om met een handicap te leven. Toen Niels 11 maanden oud was, raakte hij gehandicapt door de ziekte Meningokokken Sepsis, een bacteriële hersenvliesontsteking. Hierdoor verloor hij zijn rechteronderbeen en raakte zijn linkeronderbeen zwaar beschadigd. In juni 2015 heeft hij zijn onderbeen laten amputeren. Hierdoor kan hij met protheses nu weer een stuk beter lopen. Sinds Niels in 2007 het zitskiën ontdekte, is hij helemaal verslingerd aan de sport. Niels veroverde tijdens het WK van 2017 een bronzen medaille op de slalom. Ook heeft Niels zich gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen van PyeongChang. Het grootste doel waar alles op gericht is zijn de Paralympische spelen van Beijing in 2022.

Niels kan zijn sport beoefenen dankzij sponsoren. Hij wil daarom graag iets terugdoen voor de maatschappij. Van alle goede doelen die er in Nederland voor kinderen zijn, koos hij er heel bewust voor ambassadeur te worden voor Stichting Bio. “Als topsporter weet ik hoe belangrijk vakantie is. Af en toe heb ik momenten nodig om me op te laden voor een volgende intensieve periode. Ik kan mij goed voorstellen dat gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind er na een weekje vakantie weer even tegenaan kunnen. Voor deze gezinnen is bijna niks mogelijk. Het Bio Vakantieoord neemt een groot deel van hun zorgen weg en brengt plezier en rust.”

Momenteel traint Niels voor het WK van 2019 en hoopt een medaille mee naar huis te nemen. De Paralympische Spelen in 2022 heeft hij in zijn vizier: “Mede voor Bio, ga ik dan voor goud!”

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09