Kruimeltje haalt geld op voor het Bio Vakantieoord

Kruimeltje haalt geld op voor het Bio Vakantieoord.pngmaandag 03 februari 2020

Op 30 en 31 januari heeft de familiefilm Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn samen met de Nederlandse bioscopen een bedrag van €5.613,50 opgehaald voor het Bio Vakantieoord. De film ging in voorpremière tijdens de tweedaagse schoolstaking, zodat geld opgehaald kon worden voor het goede doel. Van ieder verkocht kaartje gaat 50 cent naar het Bio Vakantieoord. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de renovatie van de bungalows.

Kruimeltje staat bekend als een ondeugend jongetje die opkomt voor dieren en kinderen die onrecht worden aangedaan, of die het moeilijk hebben. De actie krijgt een vervolg in de vorm van 'Heitje voor een Karweitje'. Een typisch Nederlands begrip, om een klusje voor iemand anders te doen en net als Nederlands bekendste straatjochie anderen te helpen. Met deze actie roept Kruimeltje kinderen op om goed te doen voor andere kinderen. Want elk Kruimeltje helpt. 

Kruimeltje vindt haar oorsprong in 1923, twee jaar nadat het Tuschinski Theater in Amsterdam werd opgericht. Ook de stichting Bio Vakantieoord vindt niet veel later haar oorsprong. In 1927 wordt de stichting namelijk door de Nederlandse bioscoopbranche op initiatief van Abraham Tuschinski opgericht. Bio Vakantieoord dankt dan ook zijn naam aan de oprichting vanuit de bioscoopbranche. WW Entertainment, de distibuteur van de nieuwste Kruimeltje-film, heeft de Nederlandse bioscopen aangemoedigd om deel te nemen aan deze ludieke actie. De opbrengst is, heel toepasselijk, tijdens de première in Pathé Tuschinski bekendgemaakt.

De film
In Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09