Bungalows beschikbaar gesteld voor opvang van ziekenhuispatiënten

rijnstate afbeelding.jpgdinsdag 31 maart 2020

Een dag nadat is besloten tot een tijdelijke sluiting van het vakantiepark, heeft de directie de 17 bungalows beschikbaar gesteld voor de opvang van ziekenhuispatiënten. Het aanbod is gedaan aan de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, die tevens ambassadeur is van het Bio Vakantieoord. "De ziekenhuizen kampen met een potentieel capaciteitsprobleem en onze bungalows met hoog-laag bedden staan leeg. Dan kun je van de nood maar beter een deugd maken. We zijn er trots op dat we op deze manier een nuttige bijdrage kunnen leveren in de strijd tegen het coronavirus." Aldus directeur Frans Wientjes.

Bio Vakantieoord komt al bijna een eeuw op voor kwetsbare groepen

Stichting Bio Vakantieoord is in 1927 als goed doel opgericht om kwetsbare groepen een plek te bieden om aan te sterken. In de eerste jaren waren dat de bleekneusjes uit de grote steden, later werd het Bio Vakantieoord een revalidatieoord voor poliopatiëntjes en vervolgens voor gehandicapte kinderen. Pas sinds 1995 is het een vakantiepark. Op korte termijn verwachten de Nederlandse ziekenhuizen een capaciteitsprobleem voor de opvang van patiënten. Vanzelfsprekend staat Bio ook nu weer paraat om te helpen waar mogelijk.

Nog geen patiënten naar het Bio Vakantieoord

Het is niet zeker dat de ziekenhuizen in de regio Arnhem een capaciteitsprobleem zullen krijgen. Wel worden er al noodscenario’s voorbereid voor het geval dat. In eerste instantie zullen patiënten worden ondergebracht bij verpleeghuizen in de omgeving. Pas als ook daar een tekort ontstaat, komt het Bio Vakantieoord in beeld voor de opvang van patiënten. Mogelijk wordt er dus geen aanspraak gedaan op het aanbod.

Wat betekent het opvangaanbod de boekingen van gasten?

Het belang van de vakantiegasten staat voor het Bio Vakantieoord op de eerste plaats. Het vakantiepark gaat open zodra de maatregelen van het kabinet dat toelaten. Dit betekent dat het park niet langer dan nodig gesloten zal blijven om de opvang van patiënten mogelijk te maken. De eerste vakantiegasten worden op 2 juni verwacht.

Hoe zit het met de hygiëne en ontsmetting van de gebruikte bungalows?

Het is nog niet zeker dat de bungalows zullen worden gebruikt voor de opvang van patiënten. Als de bungalows WEL worden gebruikt, zullen deze bungalows en de gebouwen voor algemeen gebruik allemaal gereinigd en ontsmet worden volgens de hygiënevoorschriften van het ziekenhuis. Als de bungalows NIET worden gebruikt voor de opvang van patiënten, zullen ze uiteraard voor gebruik worden opgefrist en klaargemaakt voor de eigen gasten. Zij kunnen met een gerust hart gebruik maken van een schone en verzorgde bungalow.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09