Pers


Studenten schilderen vakantiehuizen Bio in Arnhem

Nimeto Bio Vakantieoord-Adri Pols -03.jpgvrijdag 06 juli 2018 15:01

Zestien studenten van de schildervakschool Nimeto Utrecht knapten twee vakantiewoningen op het Bio Vakantieoord op. De bungalows op het vakantiepark zijn geheel aangepast voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Een week lang verbleven de studenten, samen met hun docenten, intern in het vakantiepark. Het schilderen van de bungalows was voor hen een examenopdracht.

Annemarijn, student Nimeto, vindt het bijzonder dat haar examenopdracht niet in een klaslokaal wordt afgenomen: “Het is heel speciaal om bij te dragen aan een goed doel. Tof om te weten dat hier straks weer gezinnen met een gehandicapt kind kunnen genieten in een fris geschilderde vakantiewoning. Nog niet eerder had ik zo’n aangepast huis gezien. Brede gangen, aparte bedden, liften om gehandicapte kinderen hun bed in te tillen en brancards voor onder de douche, helemaal nieuw voor mij. Dat doet wel wat met je”.

Teamleider van de opleiding schilderen Marcel van der Borden: “Natuurlijk gaat het om het resultaat. Ze schilderen de plafonds, de deuren en de kozijnen. Maar ik word er ook erg gelukkig van dat de studenten niet alleen gericht zijn op hun werk. Doordat zij hier een week intern verblijven, maken zij ook kennis met het leven van gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Zij zien de doelstellingen van het Bio Vakantieoord, een plek die zij nog niet kenden. En ze vinden dat geweldig. De menselijke aspecten die aan de orde komen, vind ik een belangrijke bijkomstigheid in deze examenweek”.

Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord is blij met de inzet van de Nimeto-studenten. “Op ons 20 ha landgoed ligt altijd werk. Werk waarvoor wij niet de mankracht en de middelen tot onze beschikking hebben. Nu hebben we alleen de materiaalkosten. Dat helpt enorm. Bovendien is het leuk om actieve jongeren op ons park te hebben die kennismaken met een wereld waar zij niet snel mee in aanraking komen”. 

Het Bio Vakantieoord is het vakantiepark in Arnhem voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Dit jaar brengen er 1500 gezinnen hun vakantie door. Alles is er aangepast en het heeft toegespitste faciliteiten zoals een manege, een zwembad, een bioscoop, een kinderboerderij en een speelpark. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen komen er veel bedrijven ‘klussen’ voor het goede doel.

Bekijk hier het videoverslag.

« Terug

IBAN: NL93 INGB 0000 0060 09